Egészségügyi kiskönyv kiállítása magánszemélyek és cégek részére

Az egészségügyi nyilatkozathoz kötött munkakörökben (járványügyi érdekből kiemelt munkakörök) kötelező az egészsügügyi kiskönyv kiállítása. A vizsgálatot foglalkozás-egészségügyi szakorvos végzi. A vizsgálat során általános fizikai vizsgálatot, bőrgyógyászati szűrővizsgálatot végzünk, melynek átlagos időtartama 10-15 perc, de függ a munkakörtől, a páciens krónikus betegségeinek számától is.

A dokumentum kiállításához bizonyos munkakörökben mellkas röntgen szűrővizsgálat, székletvizsgálat, vérvizsgálat (luesz szerológia) szükséges, ezekhez beutalót biztosítunk.

Járványügyi érdekből kiemelt munkakörök, tevékenységek:

1. Egészségügyi intézményekben az újszülöttek, koraszülöttek, csecsemő- és gyermekbetegek ellátásával kapcsolatos valamennyi munkakör.
2. A bölcsődékben, óvodákban, csecsemő- és gyermekotthonokban a csecsemők, illetve a gyermekek ellátásával kapcsolatos valamennyi munkakör; gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, családi-napközi otthon, házi gyermekfelügyelet, átmeneti otthon, nevelőszülői, helyettes szülői ellátásban a gyermekek ellátásával kapcsolatos valamennyi munkakör.
3. Az anyatejgyűjtő állomásokon valamennyi munkakör és anyatejet adó nők.
4. Közfogyasztásra szánt élelmiszer (beleértve az ételt, italt) előállításával, valamint forgalmazásával (kivéve a csomagolt élelmiszerek és a nyers zöldség-gyümölcsfélék szállítását, tárolását) foglalkozó, továbbá ilyen munkahelyeken tisztítást, takarítást végző személy.
5. Állattartó gazdaságban, egyéni gazdálkodónál a tej fejését, kezelését és feldolgozását végző személy.
6. Állami gazdaságnál, mezőgazdasági szövetkezeti társulásnál, részvénytársaságnál, valamint magángazdálkodóknál szarvasmarha-tenyésztés és -tartás munkakör.
7. Ivóvízminőségű vízellátást szolgáló berendezések, létesítmények működésével, szerelésével és karbantartásával kapcsolatos munkakör.
8. Gyógynövény, gyógynövény-kivonat, valamint az élelmiszer és gyógyszer fogalomkörébe nem tartozó egyéb - de az emberi szervezetbe kerülő vagy azzal érintkezésben használatos anyagok, készítmények (kozmetikum, gyógyvíz, ásványvíz, tápszerek stb.) előállításával, kiszerelésével kapcsolatos valamennyi munkakör.
9. Nagy-, közép- és kisüzemű gyógyszergyártás és elosztás területén (pl. gyógyszergyár, infúziós laboratórium, gyógyszerkészítő galenusi laboratórium stb.) mindazon munkakör, ahol a dolgozó a gyógyszerrel közvetlenül érintkezik (gyártás, csomagolás, edényzet mosogatása stb.), illetve a közforgalmú és intézeti gyógyszertárak valamennyi munkaköre.

Az Egészségügyi kiskönyv kiállításának díja: 5000,- Ft, szerződött partnereink esetében az éves foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás díja tartalmazza a kiskönyv kiállításának árát.
Főoldal | Magánszemélyeknek | Cégeknek | Árajánlat kérés | Dokumentumok | Lépésről lépésre | Kapcsolat
Hajóorvosi vizsgálat | Egészségügyi kiskönyv | Lőfegyver tartási engedély | Hivatásos vezetői engedély | Targonca vezetői engedély